Snö, kallt och helt underbart

Härligt med en ledig helg ibland. Speciellt som sötnosen också får vara ledig på samma gång!
Hittills har det bara hunnits med städning och julkortspyssel och framför allt besök av krombi- och larsmobor:) Alltå en hel del när jag tänker efter.
Hur som helst så har jag överraskat  mej själv; jag njuter av snö och kallt! Och det är ovanligt för att vara en ninna. Det är väl bara att inse att även den mest envisa människan kan ändra sig!:)


Här kommer lite bilder på de julkorts modeller jag pysslat med i helg.







Nu ska jag försöka lista ut hur man gör för att ändra utseende på denna blogg..det är verkligen inte lätt! har någon en aning kan den ju tipsa mej före jag raderar bloggen av misstag:) ha en bra dag

Halva praktiken har gått och jag trivs så otroligt bra där!

Tyvärr har jag nästan inte hunnit pyssla alls på kvällarna då jag kommit hem. Och snart är lilla jul här, då allt skall vara färdigt.. Men nästa vecka kommer Nela och då skall vi binda en massa massa kransar! Lite har jag fått gjort ändå, lite julkort och två inomhus kransar.






Men nu blir det tottilollon för min del,
ha en skön helg och kram på er!


nymöblerat

En helt ledig helg! Jag hade tänkt att binda lite kransar i helgen men vem vill vara utomhus när det regnar hela dagarna.. Lika bra att sitta inomhus med Daniel och kissekatterna och mysa:)

Och i fredags kom vår nya soffa, vardagsrummet har förändrats totalt. Och så har vi äntligen fått vårt allmogebord att rymmas in! Ett fynd från juthbacka marknaden, och det passade perfekt i lägenheten. Men det var inte lätt att få hem bordet, bilen var för liten och vi skulle ända hem till Solf. Tack och lov för härliga klasskamrater som lånar ut sitt garage för förvaring och snälla bröder med stort bagageutrymme som kunde ta hem bordet! Men det var det verkligen värt, bordet är min nyaste kärlek:) Känslan av att sitta vid ett gammalt, nött bord och veta att där har suttit någon helt annan med ett annat liv slår känslan av ett splitternytt bord vilken dag som helst. Tänk om man kunde få veta var bordet har varit förut och vem som har suttit vid det då.. Stolen har svärfar fixat upp och den passade riktigt riktigt bra till bordet.







Och här är nya soffan med en katt gömd bkom dynan på armstödet. Otroligt nog är det bara Elvira som vågar sova i den nya soffan. Vår stora starka tuffa frass Elmer är tyvärr livrädd för den stora farliga soffan.. Han går en stor omväg runt den och vägrar att hoppa upp i den. Tänk om man kunde förstå en frass tankar och funderingar:)





Här är våra små kissekatter då Elmer fortfarande var liten..nu är han aningen större men minst lika söt:)



ledig måndag

Ännu en underbar dag, men vad kan det annat bli om man blandar Ninna, Nela, en utfärd till stan, grillpanna, kaffe och pyssel?! :)
Idag har vi pysslat ihop lite ljuslyktor till stundars..och de blev faktist riktigt fina!
De blev i rött och i guld med naturband och små hjärtan på. Tror nog vi skall göra flera sådana, ljus och ljuslyktor kan man väl aldrig ha för mycket av? Inte när man bor i Finland och lever i näst intill totalt mörker en stor del av året.. Då är nog ljus en mysig och stämmningsfull räddare i nöden!

Nog om det..här kommer en bild på två av våra lyktor..








Sen kommer lite bilder på julkort eftersom jag lovade att visa några sådana:)






Grinchen inom mej har retirerat!

Oj vilken härlig dag att bo i Sulva! Solen skiner och det är passligt kallt. Tror jag ska åka till skogen idag efter granris och vitmossa..  Snaaaart får jag börja binda julkransar:) Idag är jag på pysselhumör till 100%! Och för första gången på länge riktigt längtar jag efter julen i år!

Och imorgon kommer antagligen Nelis hit! Voi söta göta va Solf har varit tomt utan Nela!:)

Men nu skall jag göra mej i ordning och åka till skogen.


Här är lite bilder från fredagens pysselkväll.




Här är våra rostade pumpafrön, ganska goda faktist. Men svårt att sluta äta kom vi underfund med :-)


RSS 2.0